3. Kanzelwand Το Kanzelwand είναι ένα βουνό ύψους 2058 μέτρων που διασχίζει τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας.

3. Kanzelwand Το Kanzelwand είναι ένα βουνό ύψους 2058 μέτρων που διασχίζει τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας.

3. Τοιχοποιία

Το Kanzelwand είναι ένα βουνό ύψους 2058 μέτρων που διασχίζει τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας. Εδώ μπορείτε να κάνετε σκι το χειμώνα – σε 36 χιλιόμετρα πλαγιές – και να κάνετε πεζοπορία τους ζεστούς μήνες. Το ίχνος περιπέτειας Burmiwasser, για παράδειγμα, είναι το αποκορύφωμα για τις οικογένειες, καθώς διάφοροι σταθμοί παιχνιδιού ευθυγραμμίζονται. Το Alpsee και το πανοραμικό εστιατόριο σας προσκαλούν επίσης. Μπορείτε να φτάσετε στο Kanzelwand με ένα τελεφερίκ που πηγαίνει από το Riezlern.

© Shutterstock Ορεινή λίμνη στο Kanzelwand

Επίσης ενδιαφέρον:

Το Lechtal είναι τόσο όμορφο – συμβουλές για εκδρομές

4. Πολιτιστικοί περίπατοι

Αν θέλετε να ακούσετε θρύλους και ιστορίες από την περιοχή και δεν θέλετε να κάνετε εκδρομές πεζοπορίας στα βουνά, θα πρέπει να δοκιμάσετε τοπικές εκδρομές μέσω Riezlern, Hirschegg και Mittelberg και να δείτε σταυρούς εξιλέωσης, σπίτια ή παρεκκλήσια Walser. Αυτοί οι σύγχρονοι μάρτυρες διηγούνται επίσης πολλές ιστορίες.

© Εκκλησία Shutterstock στο Hirschegg

Επίσης ενδιαφέρον:

Altaussee – ένα μέρος με ζωντανές παραδόσεις

5. Φυσικές οπές λεκάνης γέφυρας (επίσης Chesselöcher)

Αν σας αρέσουν οι καταρράκτες, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Υπάρχουν πολλά να δείτε στο δρόμο πάνω από το Brennboden στη φυσική γέφυρα – ειδικά πολλά υγρά πράγματα. Από βροντές καταρράκτες έως καθαρισμένες φυσικές πισίνες που είναι επίσης ελαφρώς κρυμμένες. Και όταν βρέχει πραγματικά το καλοκαίρι, μπορείτε να απολαύσετε τις λεγόμενες τρύπες βραστήρα. Η περιήγηση κατά μήκος του Schwarzwasserbach οδηγεί επίσης αμέσως μετά από τις τρύπες του βραστήρα. Έτσι, αυτές οι εκδρομές συνιστώνται για ζεστές μέρες, επειδή υπάρχει αρκετή ψύξη. Οι γραφικές τρύπες βραστήρα (λεκάνες γεμάτες με νερό) δημιουργήθηκαν από τις χιλιετίες αλέθοντας μάζες νερού.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Οι τοπικές λίμνες έχουν πολλά να προσφέρουν. Μερικές από τις περισσότερες από 25.000 λίμνες κολυμπούν λίμνες, άλλες είναι πολύ κρύες, αλλά προσφέρουν ειδυλλιακά σημεία για απενεργοποίηση. Έντεκα λίμνες που πρέπει να επισκεφτείτε μία φορά.

Σμαραγδένιο πράσινο, τυρκουάζ ή βαθύ μπλε: υπάρχουν περισσότερες από 25.000 λίμνες στην Αυστρία.reduslim απόψεις φόρουμ Τα περισσότερα από αυτά είναι πεντακάθαρα και ποιότητας πόσιμου νερού. Για πολλούς ανθρώπους, οι λίμνες είναι ο προορισμός των καλοκαιρινών τους διακοπών. “Το κολύμπι και το μπάνιο στις λίμνες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες δραστηριότητες διακοπών”, επιβεβαιώνει ο Ulrike Rauch-Keschmann, εκπρόσωπος της εταιρείας Österreich Werbung. Ο συνδυασμός βουνών και λιμνών είναι πολύ δημοφιλής – πεζοπορία το πρωί και μετά κολύμπι το απόγευμα.

Δεν είναι όλες οι λίμνες ίδιες

Ωστόσο, μια λίμνη δεν είναι καθόλου ίδια με τη λίμνη. Υπάρχουν ζεστές λίμνες όπως το Klopeiner See, η θερμοκρασία του οποίου μπορεί να φτάσει τους 29 βαθμούς το καλοκαίρι και πολύ δροσιστικές λίμνες όπως το Achensee. Υπάρχουν μικρές, λιγότερο γνωστές λίμνες και πολύ δημοφιλείς λίμνες όπως το Wörther ή το Attersee. Με 1.270 στάσιμα νερά, η Καρινθία είναι η πολιτεία με τις περισσότερες λίμνες. Οι λίμνες της Καρινθίας θεωρούνται ζεστές και επομένως είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Οι λίμνες στο Salzkammergut, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο δροσερές και κυρίως πλαισιώνονται από ψηλά βουνά.

Η μεγαλύτερη λίμνη στην Αυστρία είναι η Neusiedlersee, το 77% της οποίας βρίσκεται στην Αυστρία. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην Ουγγαρία. Είναι μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στέπας στην Ευρώπη. Δεδομένου ότι η περιοχή είναι πολύ θυελλώδης, οι ναύτες, οι surfers και οι kite surfers παίρνουν τα χρήματά τους εδώ. Οι μεγάλες λίμνες έχουν συνήθως καλή υποδομή και πολλά εστιατόρια, ενώ οι μικρές συχνά έχουν μόνο έναν σταθμό σνακ. Με 25.000 λίμνες, η επιλογή είναι τεράστια και σίγουρα υπάρχει η σωστή λίμνη για κάθε γούστο και τύπο διακοπών.

11 λίμνες που πρέπει να επισκεφθείτε μία φορά

Weißensee, Καρινθία

Μέγιστο βάθος: 99 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 930 μέτρα

© Kärnten Werbung / Edward Gröger

Το Weissensee μήκους 11,6 χιλιομέτρων βρίσκεται κοντά στο Hermagor στους πρόποδες των Άλπεων Gailtal. Μόνο ένα μικρό μέρος είναι χτισμένο, το υπόλοιπο είναι υπό προστασία της φύσης. Επίσης, δεν υπάρχει συνεχής δρόμος κατά μήκος της όχθης της λίμνης. Εάν θέλετε να πάτε από την ανατολή προς τη δυτική όχθη, είναι καλύτερο να πάρετε το πλοίο. Η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία. Το χειμώνα η λίμνη γίνεται η μεγαλύτερη φυσική επιφάνεια πάγου στις Άλπεις.

Achensee, Τιρόλο

Μέγιστο βάθος: 133 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 929 μέτρα

© Istockphoto.com/Salima Senyavskaya;

Το Achensee είναι η μεγαλύτερη λίμνη του Τιρόλου και μία από τις πιο κρύες λίμνες κολύμβησης στην Αυστρία. Ακόμα και το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες σπάνια φτάνουν τους 20 βαθμούς. Η λίμνη βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία μεταξύ των βουνών Karwendel και των Άλπεων Brandenberg. Υπάρχουν αρκετοί δημόσιοι χώροι κολύμβησης, κάποιοι με παραλίες με βότσαλα. Η λίμνη είναι επίσης δημοφιλής σε ναυτικούς, surfers και kite surfers. Υπάρχουν επίσης όμορφες περιηγήσεις πεζοπορίας με διάφορα επίπεδα δυσκολίας στην περιοχή.

Tieber See, Στυρία

Μέγιστο βάθος: 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 449 μέτρα

© www.tiebersee.at

Το Gravel εξορύσσεται εδώ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Η πρώην λίμνη χαλίκι βόρεια του Γκρατς κοντά στο Röthelstein χρησιμοποιείται ως λίμνη κολύμβησης από το 1987. Το ένα τρίτο της τράπεζας δεν χρησιμοποιείται συνεχώς για τη διατήρηση της ποιότητας του νερού. Μπορείτε να κολυμπήσετε στο κέντρο αναψυχής Tieber. Υπάρχει επίσης σχολή καταδύσεων εδώ, καθώς και γήπεδα βόλεϊ, ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Leopoldsteinersee, Στυρία

Μέγιστο βάθος: 31 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 628 μέτρα

© Istockphoto.com/photoflorenzo

Το Leopoldsteinersee βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Eisenerz, στους πρόποδες του Hochschwab. Η λίμνη είναι επίσης αρκετά φρέσκια το καλοκαίρι, αλλά είναι ιδανική για ψύξη μετά από μια πεζοπορία. Το μονοπάτι γύρω από τη λίμνη είναι σχεδόν επίπεδο και επίσης κατάλληλο για οικογένειες. Στο δρόμο υπάρχουν πάντα μικροί, ειδυλλιακοί κόλποι για κολύμπι.

Almsee, Άνω Αυστρία

Μέγιστο βάθος: 5 μέτρα Εμβαδόν: 589 μέτρα

© Matthias Steinbrecher / Wikipedia

Αυτή η λίμνη είναι μία από τις πολλές όμορφες λίμνες στο Salzkammergut. Βρίσκεται στο Grünau στο Almtal. Η περιοχή είναι υπό προστασία της φύσης, επομένως δεν υπάρχουν θαλάσσια σπορ εδώ και το νερό είναι πολύ κρύο για κολύμπι. Η λίμνη με θέα στα νεκρά βουνά είναι ιδανική για περπάτημα και απενεργοποίηση.

Turnersee, Καρινθία

Μέγιστο βάθος: 13 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 481 μέτρα

© Carinthia Advertising / Zupanc

Το Turnersee βρίσκεται νότια του Klopeiner See στο St. Kanzian. Η λίμνη ζεσταίνεται πολύ το καλοκαίρι, η θερμοκρασία του νερού μπορεί να φτάσει τους 28 βαθμούς. Η περιοχή γύρω από τη λίμνη είναι επίσης ο βιότοπος ορισμένων σπάνιων ειδών πουλιών. Μπορείτε να κολυμπήσετε σε πολλά μέρη γύρω από τη λίμνη το καλοκαίρι.

Langbathseen, Άνω Αυστρία

Μέγιστο βάθος: 33 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 664 μέτρα

© Istockphoto.com/atosan

Υπάρχουν δύο λίμνες Langbath κοντά στο Ebensee στο Salzkammergut: το Vorderen και το Hinteren. Το 1,1 χιλιόμετρο Vordere Langbathsee, το οποίο είναι επίσης προσβάσιμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιείται κυρίως ως λίμνη κολύμβησης. Το Hintere See, ωστόσο, είναι προσβάσιμο μόνο με τα πόδια. Ένας απλός περίπατος οδηγεί γύρω από τις λίμνες. Στην πορεία θα βρείτε πάντα μικρούς κόλπους για κολύμπι. Η λίμνη είναι επίσης δημοφιλής στους δύτες και το χειμώνα με σκέιτερ πάγου και ψαροντούφεκο.

Blindsee, Τιρόλο

Μέγιστο βάθος: 25 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 1.093 μέτρα

© Tirol Werbung / Klaus Kranebitter

Αυτή η ορεινή λίμνη βρίσκεται κάτω από το Fernpass στο Τιρόλο και μπορεί να φτάσει έως και 24 βαθμούς το καλοκαίρι. Ένα μονοπάτι πεζοπορίας οδηγεί γύρω από τη λίμνη. Οι πέτρινες παραλίες σας προσκαλούν να κολυμπήσετε. Από τη λίμνη μπορείτε να δείτε ακόμη και το Zugspitze, μόλις 16 χιλιόμετρα μακριά. Οι δύτες εκτιμούν επίσης τη λίμνη λόγω της ορατότητας έως και 30 μέτρων. Η λίμνη ανήκει σε ένα ξενοδοχείο στο Lermoos. Η λίμνη είναι ελεύθερα προσβάσιμη για κολυμβητές · απαιτείται άδεια για καταδύσεις ή ψάρεμα, την οποία μπορείτε να αγοράσετε στο ξενοδοχείο.

Steirersee, Στυρία

Μέγιστο βάθος: 21 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 1.445 μέτρα

© Ewald Gabardi / Wikipedia

Η λίμνη βρίσκεται στο ψηλό οροπέδιο του Tauplitz και είναι προσβάσιμη σε περίπου μία ώρα με τα πόδια από το τέλος της οδού Tauplitzalm. Ωστόσο, τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης είναι επίσης αρκετά φρέσκα το καλοκαίρι και ως εκ τούτου είναι πιο κατάλληλο για ένα σύντομο αναψυκτικό μετά από μια πεζοπορία από ό, τι για εκτεταμένο μπάνιο. Στο βόρειο τμήμα της λίμνης βρίσκεται τα νεκρά βουνά, στα ανατολικά το Warscheneck.

Lunzer See, Κάτω Αυστρία

Μέγιστο βάθος: 34 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 608 μέτρα

© Mostviertel Tourismus / weinfranz.at

Το Lunzer See είναι η μόνη φυσική λίμνη κολύμβησης στην Κάτω Αυστρία. Βρίσκεται σε ένα υπέροχο περιβάλλον στους πρόποδες του Dürrenstein. Στο χωριό Lunz δεν υπάρχει μόνο μια παραθαλάσσια πισίνα που περιλαμβάνει μια αφετηρία αλλά και ενοικίαση ηλεκτρικών και πεντάλ. Προσφέρονται επίσης εκδρομές με βάρκα στη λίμνη. Από το Lunzer See, οι πεζοπόροι μπορούν επίσης να επισκεφθούν τις ψηλότερες λίμνες, το Mitter και το Obersee, σε κυκλική πεζοπορία περίπου πέντε ωρών.

Seewaldsee, Βόραρλμπεργκ

Μέγιστο βάθος: 14 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας: 1.132 μέτρα

© www.seewaldsee.at

Η ορεινή λίμνη βρίσκεται στη μέση του καταφυγίου βιόσφαιρας του Großes Walsertal. Παρά το υψόμετρο, η λίμνη είναι ευχάριστα ζεστή το καλοκαίρι, επειδή δεν έχει επιφανειακούς παραπόταμους. Η λίμνη είναι προσβάσιμη με τα πόδια σε άσφαλτο σε περίπου 30 λεπτά από το πάρκινγκ. Αν αυτό είναι πολύ μακριά για εσάς: Το καλοκαίρι, ένα αργό τρένο οδηγεί από το χώρο στάθμευσης στη λίμνη. Υπάρχει ένα πανδοχείο δίπλα στη λίμνη.

Αυτή η ανάρτηση εμφανίστηκε αρχικά στις Ειδήσεις 27/2017.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Τα ξενοδοχεία στην Αυστρία μπορούν να ανοίξουν ξανά από τις 29 Μαΐου. Τι αλλάζει για τους επισκέπτες που κάνουν διακοπές και γιατί όλοι στο Leogang νιώθουν σαν ποδηλασία.

Το τραχύ Leogang Steinberge υψώνεται έως και 2.600 μέτρα βόρεια του χωριού. Στο νότο βρίσκεται το τοπικό βουνό του Leogang, το Asitz. Χιονοδρομική περιοχή το χειμώνα, τεράστιο κατηφορικό πάρκο το καλοκαίρι και τόπος συνάντησης για την εθνική και διεθνή σκηνή ποδηλασίας.

Στα μέσα Μαρτίου, το κλείσιμο της κορώνας ξαφνικά έγινε ήσυχο στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ. Τα ξενοδοχεία μπόρεσαν να δεχτούν ξανά τους επισκέπτες από τις 29 Μαΐου. Δεν άνοιξαν ξανά όλες οι επιχειρήσεις αμέσως. Μερικοί δεν θα ξεκινήσουν τη σεζόν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, άλλοι στην αρχή των καλοκαιρινών διακοπών.

Για την οικογένεια Herbst, ωστόσο, έγινε γρήγορα σαφές: Μόλις επιτρέπεται, οι παραθεριστές είναι ευπρόσδεκτοι ξανά στο Riederalm. Το αφεντικό της Junior Andrea Herbst θεώρησε ότι «όλη η κατάσταση ήταν ένα σοκ στην αρχή, φυσικά.» «Θα είχαμε κάνει πλήρη κράτηση για το Πάσχα και έπρεπε να κλειδώσουμε από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά όλοι γνωρίζαμε πάντα ότι έπρεπε και θα συνεχιστεί.

Μερικές καινοτομίες

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, δεν ήταν σαφές πότε θα έρθει η ώρα. Ο κατώτερος διευθυντής πέρασε το πρώτο μέρος του τερματισμού στο σπίτι με την οικογένεια. Η παλαιότερη κόρη τους είναι στο δημοτικό σχολείο, οπότε η κατ ‘οίκον εκπαίδευση ήταν η σειρά της ημέρας. Ταυτόχρονα, ζήτησε ενεργά επαφή με τους επισκέπτες που είχαν ήδη κάνει κράτηση και πρότειναν να κάνουν εκ νέου κράτηση ή μεταφορά της κατάθεσης πίσω. Η οικογένεια Herbst έχει περάσει τις τελευταίες εβδομάδες προσαρμόζοντας το θέρετρο σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Πρώτα απ ‘όλα: Ως επισκέπτης, δύσκολα θα παρατηρήσετε τις νέες δυνατότητες. Απαιτείται μάσκα κατά το check in στο ξενοδοχείο. Μετά από αυτό, όλοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αν θέλουν να τα βάλουν στο ξενοδοχείο ή όχι. Η ελάχιστη απόσταση από άλλα άτομα πρέπει να τηρείται παντού. Οι υπάλληλοι φορούν επίσης μάσκα προσώπου, στη ρεσεψιόν μια οθόνη Plexiglas χωρίζει τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες. Και ένα μπουκάλι απολυμαντικού δίνεται ως δώρο καλωσορίσματος. Στο ίδιο το ξενοδοχείο υπάρχουν πάντοτε διανεμητές σε κάθε γωνιά – αλλά δεν είναι όλα καινούργια. “Έχουμε μερικά για πολύ, ειδικά στους χώρους παιχνιδιού”, εξηγεί ο Andrea Herbst. “Επειδή ακόμη και πριν από την Corona, για παράδειγμα, η υγιεινή ήταν πολύ σημαντική κατά την εποχή της γρίπης για να αποφευχθεί η μόλυνση.”

© Klemens König Photography Η περιοχή διαθέτει μια ποικιλία μονοπατιών ποδηλασίας βουνού για αρχάριους και προχωρημένους

Μικρές αλλαγές ήταν επίσης απαραίτητες στο εστιατόριο. Δεν υπάρχει πια ο μπουφές σαλάτας το βράδυ, αλλά η σαλάτα σερβίρεται. Ο Andrea Herbst δεν το βλέπει απαραίτητα ως μειονέκτημα. Διότι για αυτήν και τον σύζυγό της, ο αρχιμάγειρας Andreas Herbst, στον οποίο απονεμήθηκαν πρόσφατα δύο τόκες, η περιφέρεια και η βιωσιμότητα παίζουν σημαντικούς ρόλους. Κρέας, ψάρι, τυρί, φρούτα και λαχανικά προέρχονται από επιλεγμένους αγρότες της περιοχής. “Ο μπουφές περιλαμβάνει πάντα σαλάτες που είναι εκτός εποχής και πρέπει να εισαχθούν. Αυτό δεν συμβαίνει”, λέει η Andrea Herbst.

Το ξεκάθαρο για τους λάτρεις του πρωινού σε μπουφέ. Δεν έχει καταργηθεί, αλλά άλλαξε λίγο. Τα πιάτα με αυγά και οι ομελέτες σερβίρονται κατά παραγγελία, οι μερίδες και τα γιαούρτια παρέχονται σε μερίδες σε επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια για αφαίρεση, το φρέσκο ​​ψωμί κόβεται από τους υπαλλήλους και όχι πλέον από τους ίδιους τους παραθεριστές. Επιπλέον, τα τζάμια των προθηκών μπουφέ έχουν παραταθεί για την προστασία του φαγητού.

Πάρκο ποδηλασίας και μονοπάτι περιπέτειας

Το Leogang είναι ένας σπορ, οικογενειακός τουριστικός προορισμός που οι διασημότητες εκτιμούν ξανά και ξανά. Αλλά σε αντίθεση με το Kitzbühel, 40 χιλιόμετρα μακριά, δεν πρέπει να το δείτε, αλλά να χαλαρώσετε στη μέση των εντυπωσιακών βουνών. Και σε αντίθεση με το Saalbach, το οποίο βρίσκεται στη νότια πλευρά του Asitz και σχηματίζει μια περιοχή σκι με το Leogang το χειμώνα, το après-ski και τα πάρτι δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο εδώ βόρεια του βουνού.

Το Riederalm απέχει λίγα μόλις βήματα από τον σταθμό κοιλάδας του τελεφερίκ Asitz. Με το βλέμμα των τολμηρών κατηφορικών να εκτοξεύονται στο βουνό, ο πειρασμός της βιασύνης της αδρεναλίνης γίνεται τόσο μεγάλος που θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας τη δεύτερη μέρα το αργότερο. Το πάρκο ποδηλάτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια για αρχάριους και επαγγελματίες που έρχονται τακτικά. Από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου μετά το 2012, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mountain Bike θα διεξαχθεί εδώ για δεύτερη φορά.

Οι διαδρομές με ονόματα όπως “Flying Gangster” ή “Speedster”, οι οποίες έχουν κλίση έως και πάνω από 70 τοις εκατό πάνω από χαλαρό scree καθώς και πάνω από ριζώματα, περιέχουν σφιχτές καμπύλες και άλματα, θα πρέπει να αφεθούν στους επαγγελματίες.

© Christine Lugmayr Η συμβουλή μου: Παρακολουθήστε ένα μάθημα και γίνετε εσείς οι ίδιοι. Ο προστατευτικός εξοπλισμός μόνο σας δίνει μια αίσθηση ταχύτητας – ακόμη και αν είναι δύσκολο να αφαιρέσετε τα δάχτυλά σας από τα φρένα προς τα κάτω

Βολικά, υπάρχει ενοικίαση ποδηλάτων και σχολή ποδηλάτων στο σταθμό της κοιλάδας.