3: “Cehalet ve açgözlülük” “Altı erkek ve sekiz kadından oluşan bir gruptuk ve harika bir kayak tatili bekliyorduk.

3: “Cehalet ve açgözlülük” “Altı erkek ve sekiz kadından oluşan bir gruptuk ve harika bir kayak tatili bekliyorduk.

Anton arabayı kullandı veya hemen ayrıldı. “

3: “cehalet ve açgözlülük”

30 yıldır düzenli olarak Ischgl’e gelen 55 yaşındaki Alman Ludger, “Altı erkek ve sekiz kadından oluşan bir gruptuk ve harika bir kayak tatili için sabırsızlanıyorduk. Sonrasında, on birimize virüs bulaştı” diyor. Bu yıl o ve arkadaşları 7-14 Mart tarihleri ​​arasında rezervasyon yaptı. Ancak 13 Mart’ta Ischgl ve Paznaun Vadisi karantinaya alındıktan sonra kalış aniden sona erdi. Yerel bilgi politikasını sert bir şekilde eleştiren girişimci, “Corona, önceki günlerde Ischgl’de bir sorun değildi. Kitzloch ve diğer iki kayak sonrası barlar kapatıldığında bile, insanlar kutlamak için başka bir yere taşındı” dedi. Sadece kısa ve öz bir şekilde birinin hasta olduğunu söyledi, ancak gerçek bir bilgi verilmedi. “Otelde sabah postasında hava durumu ve günün şakası var – ve bir yerde çığ tehlikesi varsa, bu hemen iletiliyor. Corona açısından kesinlikle hiçbir şey yoktu.”

Sadece gruptaki bazı kadınların kısa süre önce ayrılmasından sonra ve ardından sosyal medya aracılığıyla bilgi aldı. Daha sonra aceleyle geri dönüş yolculuğunun ve kendisinin ve arkadaşlarının hemen gittiği gönüllü karantinanın geldiğini söylüyor Ludger. “Hemen kendimi iyi hissetmedim.” Alman, çabalarına rağmen, ilk başta onlar da test edilmedi ve bunun yalnızca bir doktor arkadaşı aracılığıyla işe yaradığını söylüyor. Sonuç: üç erkek ve sekiz kadın olumlu. Bacaklarda ağrı, yorgunluk ve bazen ateş gibi nispeten hafif semptomları olan iki erkek. Birinde semptom görülmedi. Hastalık, bir istisna dışında kadınlarda benzer bir seyir izledi: “Ağır semptomlarla hastaneye kaldırıldı ve ayrıca havalandırılması gerekiyordu” Neyse ki, bu aşamanın üstesinden gelmeyi başardı. O da iyi: “Yaklaşık bir hafta sonra en kötüsü sona erdi ve koku ve tat alma duyum da geri geldi.” Snack barı da yine açık.

Kendisinin ve arkadaşlarının suç duyurusuna, tüketiciyi koruma derneğinin düzenleyeceği toplu dava davası ile katılacakları olayları gözden geçirdiğinizde açık. “Hala onlarla ilgileniyoruz, onlar hakkında çok konuşuyoruz. Geriye dönüp bakıldığında, riskin gerçekte ne kadar büyük olduğu açık. Eğer orada olmasaydınız, buna inanmazdınız” diyor, her şeyden önce Ischgl’deki sorumluları denetleyen girişimci Suçlamaların nasıl ele alındığı. Bu “ihmalkârlıktı” ve belli bir cehalet ve açgözlülükle ilgisi var. Sonuçta, her misafir çok para harcıyor. Alman şüpheliler, “Bu kadar aşırı çıkmasaydı, bir hafta daha açık kalacaklardı.” Ischgl eskiden harikaydı, ancak orijinal çekicilik ve doğallığı son yıllarda gözle görülür bir şekilde kayboldu, diyor, arkadaşları gibi “oraya bir daha asla gitmek istemeyen” Ludger: “Bizim için Ischgl öldü.”

* Editör tarafından değiştirilen isim

gamblingprofessors.com

Bu makale ilk olarak 15/20 Haber Sayısında yayınlandı.

Şimdi 1 ay boyunca ücretsiz olarak haberleri okuyun! * * Test otomatik olarak sona erer.

Daha fazlası ▶

AĞDAN HABERLER

Şimdi JBL’den gerçek kablosuz kulaklıklar kazanın! (E-media.at)

Yeni erişim (yachtrevue.at)

Bekar olmanın harika olmasının 8 nedeni (lustaufsleben.at)

Wasabi mayonezli somon karidesli burger ve ballı salatalık (gusto.at)

Yeni trendde: Shock-Down – ekonomi kilitlenmelere ne kadar süre dayanabilir? (Trend.at)

Gülmek ve iyi hissetmek için en iyi 35 aile dizisi (tv-media.at)

Viyana’da E-Scooter: Tüm sağlayıcılar ve fiyatlar karşılaştırmalı 2020 (autorevue.at)

Yorumlar

Kayıt ol

Facebook ile Bağlan

Rigi9 Per. 16 Nisan 2020 19:25

Bildiri

cevap

Beyninizi açın ve anlamsız partileri kutlamak yerine zamanında ayrılın!

Roland Mösl Perşembe, 16 Nis 2020 8:56

Bildiri

cevap

“Veri koruma nedenleriyle”, yalnızca “veri korumasını” duyarsam bir saldırı alırım.

Sayfa 1/1 ”

Dört arkadaşım yaptı

“Kitzloch” partisi

– şimdi bunlardan birinin yapay olarak havalandırılması gerekiyor. Tirol’den kitle turizminin etkilerini temsil eden üç tatilcinin hikayesi

Corona zamanları

ayakta durmak

1: Ischgl’de “Cehenneme Giden Otoban”

Her gün aynı acı verici dramaturji: İlk başta Rainer hala her şeyin nihayet yavaşça normale döneceğini umuyor – ancak Jürgen’in kardeşi ona her akşam Jürgen’in şu anki durumuyla ilgili bir SMS gönderdiğinde, iyimserlik her zaman ortadan kalkıyor : “Havalandırılıyor ve yapay komada,” yazıyor. Veya: “Jürgen geriye doğru büyük bir adım daha attı.”

Avusturya’daki mevcut korona gelişimi hakkında

5-8 Mart tarihleri ​​arasında, BT yöneticisi Rainer ve banka memuru Jürgen, Ischgl’de kısa bir tatildeydi. Karate kulübünden iki arkadaş Andreas ve Harald da oradaydı. 6 Mart Cuma günü, dört Alman ellili yaşların ortası “Kitzloch” da birlikte kutlandı. Canlı bir grup, DJ Ötzi’nin hitlerini ve AC / DC’nin “Highway to Hell” şarkısını çaldı. Saksafonu olan bir müzisyen, tıka basa dolu dinleyicilerin arasından sıyrıldı. Rainer, akşamın coşkulu ve uzun olduğunu söylüyor

Ertesi Pazartesi, Almanya’da dört erkek de ilk korona semptomlarını fark etti. Hepsi daha sonra pozitif çıktı ve neredeyse üç hafta boyunca evde karantinaya çekildi. Öksürük, ateş, akciğer ağrısı, üç arkadaşta hastalık patlak verdi, görece hızlı bir şekilde doruğa ulaştı ve yavaş yavaş tekrar azaldı. Jürgen ile öyle değil: Dönüşünden sonra Salı günü aile doktoruna gitti ve Jürgen’in pozitif testinin ardından önlem olarak muayenehanesi kapatıldı.

Yoğun öksürük, sonunda 39 derecenin üzerinde ateş – Ischgl hafta sonundan sonraki hafta sonu hastaneye gitmek zorunda kaldı, o zamandan beri yapay derin uykudaydı ve – aralıklı nefes alma aşamalarına rağmen – mekanik olarak havalandırılıyor. Rainer, durumu daha da kötüleştirmek için bakteriyel akciğer enfeksiyonu da vardı ve Jürgen’e antibiyotik verilmesi gerektiğini söylüyor. Rainer, “Şu anda hayatı tehlikede değil gibi görünüyor, ancak durumu hala istikrarlı olmaktan uzak” diyor.

Pazartesi günü – semptomların dört erkeğin hepsinde yoğunlaştığı, ancak henüz test sonuçlarının alınamadığı Pazartesi – Rainer, Innsbruck’taki sağlık yetkilileriyle telefonla temasa geçti. “Orada Ischgl’de her şeyin yolunda olduğunu söylediler.”

2: Arlberg’de iki arkadaş

Anna * Yukarı Avusturya’dan geliyor, evli, anne ve sağlık sektöründe çalışıyor. 4-8 Mart tarihleri ​​arasında Almanya’dan bir arkadaşıyla St. Anton am Arlberg’de kayak tatilindeydi. “Bunu 20 yıldır yapıyoruz. Kayak yapmaya gidiyoruz, kayak sonrası, biraz dans ediyoruz ve iyi vakit geçiriyoruz.” Tipik bir kayak tatili – bu sefer, ancak tatsız sonuçları olan.

Anna, Arlberg’deki corona virüsüne yakalandığı için son dört haftadır karantina altındaydı. “Üç gün boyunca 39,5 dereceye kadar çok yüksek ateşim vardı, aşırı vücut ağrılarım vardı ve dolaşımım o kadar iyi hizmet etti ki birkaç kez bayıldım.” Ayrıca daha iyi hava alabilmek için ilk birkaç gün daha fazla uyuması gerektiğini söylüyor. Sonra biraz iyileşti, ateş sadece 37,5 dereceye ulaştı, ancak altı gün sonra tamamen tat ve koku kaybı yaşadı – ve bu daha az da olsa devam ediyor.

“Neyse ki şimdi yine iyiyim, ancak henüz tam olarak formda olmasam da,” diyor, nasıl hastalandığını ve enfeksiyonunu öğrenmenin ne kadar zor olduğunu anlatıyor: Anna treni St. Anton’a götürdü. gitti ve 8 Mart Pazar günü eve geri döndü. Pazartesi günü kendini iyi hissetmediği için o gün evde kaldı ve bunu şanslı bir tesadüf olarak görüyor: “Sağlığı bozulmuş insanlarla çok çalışıyorum. Onlardan birine bulaşıp bulaşmadığımı ve kimin ölmüş olabileceğini hayal etmek imkansız.” Belirsizlik günlerinde sürüklediği psikolojik bir yük.

Ateşi gittikçe yükseldiğinde Anna B. 1450 numaralı sağlık hattına döndü ve Corona için test edilip edilemeyeceğini sordu. Riskli bir ülkeden olmadığı için bunun mümkün olmadığı söylendi. Beklemeli ve aile doktoruna başvurmalıdır. Bir ateş düşürücü reçete etti. 10 Mart Salı günü, St. Anton’dan bir kulübe bekçisinin test sonucunun pozitif çıktığını öğrendi, bu yüzden 1450 numaraya döndü. Orada ona yine, sinirlenerek, test edilmeyeceğini söylediler. Anna ertesi gün emin olmadığından aile doktoruna gitti ve test için dileklerini dile getirdi. Doktor pişman oldu: bir test ayarlayamadı. Anna, 12 Mart Perşembe günü doğrudan St. Anton ile iletişime geçmesinin tavsiye edildiği Tirol yardım hattını denedi. “Şaşırtıcı bir şekilde, hemen belediye başkanına teslim edildim. Belediye başkanı bana veri koruma nedenleriyle ev sahibinin adını söyleyemeyeceğini, ancak ona hangi kulübede bulunduğumu söylemem gerektiğini söyledi. Bunu yaptım ve sonra netleşti kulübenin bekçisi ile temas kurduğumu ”söylüyor Anna. “Biz iki kez oradaydık, ev sahibi tarafından servis edildi ve bir keresinde bizimle oturdu çünkü masada birini tanıyordu.”

Sonuç olarak, 1450’de tekrar aradı ve kuyruktan birkaç kez uçurulduktan sonra test edildi. Aile hekimi geldi, ön kapıdaki koruyucu giysiyi giydi ve burun ve boğaz swabını aldı. Öğleden sonra 2’de test edildi, ertesi gün öğleden sonra 3’te Anna B. sonucu aldı: pozitif.

“Hemen tüm irtibat kişilerime haber verdim – neyse ki kimse enfekte olmadı, doktoruma bile.” Ve kocası da herhangi bir belirti göstermedi.

“Bunu o zaman bilseydim, oraya gitmezdim veya hemen çıkmazdım”

Kendi muayenehanesini yürüten Almanya’dan arkadaşı için durum böyle değildi. Kendisi “sadece soğuk algınlığı ve biraz baş ağrısından” şikayet etti, ancak özel ve profesyonel ortamından dört kişiye bulaştı. Geriye dönüp bakıldığında Anna’yı özellikle rahatsız eden şey, kamu yetkililerinin bu konudaki davranışlarıdır. “Kulübenin bekçisiyle olan mesele asla gerçekten iletilmedi. Kimden bulaşmış olmalı.”

Buna ek olarak, Tirol, 5 Mart’ta İzlanda’dan Oberland’daki 14 tatilcinin enfekte olduğu konusunda bilgilendirilmişti – ki bu durum yetkililer tarafından muhtemelen uçakta enfekte olduklarına dair açıklamalarla yorumlandı. “Bunu o zamanlar bilseydim, St. Anton’a gitmezdim veya hemen ayrılamazdım.”

3: “cehalet ve açgözlülük”

30 yıldır düzenli olarak Ischgl’e gelen 55 yaşındaki Alman Ludger, “Altı erkek ve sekiz kadından oluşan bir gruptuk ve harika bir kayak tatili için sabırsızlanıyorduk. Sonrasında, on birimize virüs bulaştı” diyor. Bu yıl o ve arkadaşları 7-14 Mart tarihleri ​​arasında rezervasyon yaptı. Ancak 13 Mart’ta Ischgl ve Paznaun Vadisi karantinaya alındıktan sonra kalış aniden sona erdi. Yerel bilgi politikasını sert bir şekilde eleştiren girişimci, “Corona, önceki günlerde Ischgl’de bir sorun değildi. Kitzloch ve diğer iki kayak sonrası barlar kapatıldığında bile, insanlar kutlamak için başka bir yere taşındı” dedi. Sadece kısa ve öz bir şekilde birinin hasta olduğunu söyledi, ancak gerçek bir bilgi verilmedi. “Otelde sabah postasında hava durumu ve günün şakası var – ve bir yerde çığ tehlikesi varsa, bu hemen iletiliyor. Corona açısından kesinlikle hiçbir şey yoktu.”

Sadece gruptaki bazı kadınların kısa süre önce ayrılmasından sonra ve ardından sosyal medya aracılığıyla bilgi aldı. Daha sonra aceleyle geri dönüş yolculuğunun ve kendisinin ve arkadaşlarının hemen gittiği gönüllü karantinanın geldiğini söylüyor Ludger. “Hemen kendimi iyi hissetmedim.” Alman, çabalarına rağmen, ilk başta onlar da test edilmedi ve bunun yalnızca bir doktor arkadaşı aracılığıyla işe yaradığını söylüyor. Sonuç: üç erkek ve sekiz kadın olumlu. Bacaklarda ağrı, yorgunluk ve bazen ateş gibi nispeten hafif semptomları olan iki erkek. Birinde semptom görülmedi. Hastalık, bir istisna dışında kadınlarda benzer bir seyir izledi: “Ağır semptomlarla hastaneye kaldırıldı ve ayrıca havalandırılması gerekiyordu” Neyse ki, bu aşamanın üstesinden gelmeyi başardı. O da iyi: “Yaklaşık bir hafta sonra en kötüsü sona erdi ve koku ve tat alma duyum da geri geldi.” Snack barı da yine açık.

Kendisinin ve arkadaşlarının suç duyurusuna, tüketiciyi koruma derneğinin düzenleyeceği toplu dava davası ile katılacakları olayları gözden geçirdiğinizde açık. “Hala onlarla ilgileniyoruz, onlar hakkında çok konuşuyoruz. Geriye dönüp bakıldığında, riskin gerçekte ne kadar büyük olduğu açık. Eğer orada olmasaydınız, buna inanmazdınız” diyor, her şeyden önce Ischgl’deki sorumluları denetleyen girişimci Suçlamaların nasıl ele alındığı. Bu “ihmalkârlıktı” ve belli bir cehalet ve açgözlülükle ilgisi var. Sonuçta, her misafir çok para harcıyor. Alman şüpheliler, “Bu kadar aşırı çıkmasaydı, bir hafta daha açık kalacaklardı.” Ischgl eskiden harikaydı, ancak orijinal çekicilik ve doğallığı son yıllarda gözle görülür bir şekilde kayboldu, diyor, arkadaşları gibi “oraya bir daha asla gitmek istemeyen” Ludger: “Bizim için Ischgl öldü.”

* Editör tarafından değiştirilen isim

Bu makale ilk olarak 15/20 Haber Sayısında yayınlandı.

Şimdi 1 ay boyunca ücretsiz olarak haberleri okuyun! * * Test otomatik olarak sona erer.

Daha fazlası ▶

AĞDAN HABERLER

Şimdi JBL’den gerçek kablosuz kulaklıklar kazanın! (E-media.at)

Yeni erişim (yachtrevue.at)

Bekar olmanın harika olmasının 8 nedeni (lustaufsleben.at)

Wasabi mayonezli somon karidesli burger ve ballı salatalık (gusto.at)

Yeni trendde: Shock-Down – ekonomi kilitlenmelere ne kadar süre dayanabilir? (Trend.at)

Gülmek ve iyi hissetmek için en iyi 35 aile dizisi (tv-media.at)

Viyana’da E-Scooter: Tüm sağlayıcılar ve fiyatlar karşılaştırmalı 2020 (autorevue.at)

Yorumlar

Kayıt ol

Facebook ile Bağlan

Rigi9 Per. 16 Nisan 2020 19:25

Bildiri

cevap

Beyninizi açın ve anlamsız partileri kutlamak yerine zamanında ayrılın!

Roland Mösl Perşembe, 16 Nis 2020 8:56

Bildiri

cevap

“Veri koruma nedenleriyle”, yalnızca “veri korumasını” duyarsam bir saldırı alırım.